Over melatoninesprays

Over melatoninesprays

Melatoninesprays zijn wellicht het meest recente melatonineproduct dat aan populariteit wint. Net als kussensprays zijn melatoninesprays bedoeld om een ontspannende slaapomgeving te creëren. Sommige sprays bevatten kamille, lavendel of eucalyptus om de geest te helpen ontspannen.

Melatonine is een hormoon dat van nature in het lichaam wordt aangemaakt. Het is betrokken bij het reguleren van de slaap-waakcyclus. Daarnaast wordt het gebruikt als supplement om te helpen bij slapeloosheid en andere slaapstoornissen.

Anderzijds is het na multivitaminen het populairste “natuurlijke” product dat voor kinderen wordt gebruikt. Melatoninen, algemeen bekend als slaapmiddel, worden doorgaans gezien als veilig voor volwassenen. Het is echter nog onduidelijk of ze gunstig zijn voor kinderen. Maar het is duidelijk dat ze steeds meer in de mode komen.

Zijn melatoninesprays veilig voor kinderen?

Hoewel het gebruik van een melatoninesupplement bepaalde voordelen heeft, kunnen er ook nadelen aan kleven. Bij reizen in verschillende tijdzones en bij kinderen met specifieke medische problemen kan melatonine helpen bij de kortetermijnregulatie.

Als hormoon kan melatonine een negatieve wisselwerking hebben met sommige geneesmiddelen en met andere hormonen die ons lichaam regelmatig aanmaakt. Bovendien wordt betwijfeld of er langetermijneffecten zijn bij volwassenen of kinderen. Want er is weinig adequaat onderzoek gedaan naar de voordelen en risico’s van melatonine bij kinderen.

Voor patiënten die ’s ochtends laat slapen en nachtbrakers zijn, schrijven artsen vaak melatonine voor in zeer kleine doses. Bovendien wordt melatonine vaker gebruikt bij kinderen met ADHD en autisme.

Melatonine wordt over het algemeen veilig geacht voor kinderen om korte tijd in te nemen. Maar het is altijd het beste om een arts te raadplegen voordat u een kind een medicijn of supplement geeft. De arts kan de juiste dosering bepalen en ervoor zorgen dat er geen wisselwerking is met andere medicijnen die het kind gebruikt. Het is belangrijk op te merken dat melatonine geen vervanging is voor een goede slaaphygiëne. Ook mag het niet worden gebruikt als een langetermijnoplossing voor slaapproblemen bij kinderen.

Belgium Sleep Systems voor een goede nachtrust

Naast 

  • de functionele en praktische opbergbasissen, 
  • kussens met natuurlijke inhoud zoals bamboe, katoen en donsveren
  • matrassen met verschillende opties zoals pocketveren, latex, Visco en Bonnell veren; Belgium Sleep Systems blijft nuttige informatie delen die uw slaapomgeving rustig en gezond maakt.

Bezoek Belgium Sleep Systems en volg op social om van de actie te profiteren en onze hoogwaardige matrassen en boxsprings te ontdekken.

Share this post

De chat openen
Belgium Sleep Systems
Hallo 👋
Kunnen we u helpen?