Matrastypes 2 – Memory Foam-matras

Matrastypes 2 – Memory Foam-matras

Heb je ooit gehoord van de term “Memory Foam“? Wist je dat Memory foam voor het eerst werd gebruikt door NASA? Maar hoe? Waar is Memory Foam eigenlijk van gemaakt?

Als je de laatste tijd op de matrassenmarkt bent geweest, heb je waarschijnlijk de antwoorden op deze vragen bedacht. Belgium Sleep Systems heeft een eenvoudige maar duidelijke handleiding over traagschuimmatrassen voor u opgesteld! Volg ons en maak het kiezen van een matras makkelijker!

Wat is memory Foam-matras?

Met de zich ontwikkelende technologie en de nieuwste innovaties in de slaapsector zijn veel termen als pocketvering, visco-matras en Bonnel-veringmatras ontstaan. Een daarvan is Memory Foam!

Traagschuim dat oorspronkelijk door NASA werd uitgevonden als materiaal dat zou zijn gebruikt voor het comfort en de veiligheid van astronauten tijdens de lancering, is nu een van de meest populaire materialen in de slaapsector. Het is mogelijk om traagschuim tegen te komen in allerlei producten op de beddenmarkt, waaronder matrassen, kussens en toppers. Als u vooral op zoek bent naar een nieuwe matras, zou deze op uw radar moeten staan.

Een traagschuimmatras verdeelt het lichaamsgewicht gelijkmatig en neemt uw lichaamsvorm aan als reactie op hitte en druk. Wanneer u de druk wegneemt, keert het terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Het is “geheugen”, omdat het je lichaamsvorm en optimale slaaphouding in de loop van de tijd onthoudt!

Traagschuim is ook bekend als visco-elastisch, dat twee concepten combineert: viscositeit en elasticiteit.

  1. Viscositeit is het materiaal dat langzaam en met tegenzin beweegt wanneer er druk wordt uitgeoefend.
  2. Elastic heeft het vermogen om uit te rekken en van vorm te veranderen, terwijl het toch terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm.

Dankzij twee van hen krijg je iets dat zich naar de vorm van je lichaam vormt, je rondingen omarmt en je het gevoel geeft dat je op een wolk slaapt.

Een visco-elastische matras, waarvan het hoofdbestanddeel polyurethaan is, is een zeer duurzaam materiaal als het een voldoende hoge dichtheid heeft. Daarnaast biedt het uitstekende ondersteuning en comfort. Visco-elastische matrassen hebben een langere levensduur dan binnenveringsmatrassen.

Wil je meer weten over andere soorten matrassen? Wacht dan op de nieuwe blog van Belgium Sleep Systems! Neem ook contact op met onze slaapexperts en maak kennis met een grote verscheidenheid aan matrassen met verschillende materialen zoals pocketvering, visco en Bonnel-vering!

Share this post

De chat openen
Belgium Sleep Systems
Hallo 👋
Kunnen we u helpen?